Majlis Anugerah Gemilang Pelajar eKelas 2019

28 Mac 2019 | Aktiviti Terkini

27 March 2019, Rabu – Anugerah Gemilang untuk pelajar eKelas telah dijalankan bertempat di Menara Maxis Kuala Lumpur. Anugerah ini merupakan skim Grant Pelajar yang dilancarkan pada Ogos 2017 di bawah Maxis eKelas. Objektifnya adalah untuk memberi motivasi kepada pelajar untuk mencapai matlamat akademik mereka dan membuka peluang mereka. Terdapat beberapa syarat yang perlu untuk dipenuhi bagi memperoleh anugerah iaitu pelajar mesti mencapai minimum satu peningkatan gred dalam dua atau ketiga mata pelajaran yang diajar dalam program eKelas.

Pelajar yang layak boleh memohon dalam talian dan mengemukakan keputusan peperiksaan akhir sekolah mereka untuk tahun sebelumnya dan semasa, yang kemudiannya dinilai oleh Maxis. Permohonan pertama untuk Grant Pelajar dibuka kepada pelajar pada November 2017, dengan upacara penghargaan pertama yang diadakan pada bulan Mac 2018. eKelas adalah program komuniti utama Maxis yang bertujuan membuka kunci potensi dan meningkatkan prestasi akademik pelajar di masyarakat luar bandar.

Ini adalah inisiatif pembelajaran digital selepas sekolah untuk pelajar dari Primer 6 hingga Tingkatan 5, yang membawa pengayaan pembelajaran dalam cara yang menyeronokkan dan bersemangat dan menyediakan akses kepada kandungan pendidikan berkualiti, selaras dengan Sukatan Pelajaran Malaysia. Dengan memberi tumpuan kepada Sains, Matematik dan Bahasa Inggeris, para pelajar terdedah kepada pengalaman pembelajaran dengan pertandingan dan projek kumpulan, serta sesi motivasi oleh bakat muda dan intelek Maxis sendiri.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali

Kembali Ke Atas